Jaloers op de glasvezelmonteur

17-12-2021

De jongens van OpticalConnect weten vaak de aandacht te trekken met hun werkzaamheden. De interessante en toch wel dure apparatuur zorgt ervoor dat klanten vaak belangstelling en begrip tonen in het werk. Ook heerst er enige jaloezie bij andere monteurs op de werkvloer, als glasvezelmonteur word je al snel op een stoeltje geschetst achter een picknicktafel. Maar wat maakt het werk van een glasvezelspecialist zo mooi en uniek?

Mooi en schoon werk

Het laswerk wordt in de meeste gevallen uitgevoerd in een schone omgeving. De apparatuur en de vezels in een glasvezelkabel zijn namelijk heel gevoelig voor viezigheid. Ook is de las-apparatuur alleen spatwaterbestendig, het is niet de bedoeling om in de regen te gaan lassen. Het kan dus voorkomen dat je tijdens een regenbui een glasvezelmonteur in een tent aantreft.

Het lassen van de vezels is niet het fysiek zwaarste werk, maar vergt wel veel concentratie. Doordat de taak aardig priegelwerk is wordt het vooral zittend achter een tafeltje gedaan. Hiernaast wordt er gezorgd dat de monteur zo min mogelijk gestoord kan worden om rustig zijn werk te kunnen doen.

Glasvezelmonteur is een breed, en vooral mooi beroep. Er valt oneindig veel te leren, er zijn genoeg uitdagingen in te vinden en de apparatuur waarmee wordt gewerkt maakt het extra interessant.

Waardering bij de klant

De lasmachines en de meters zorgen natuurlijk al voor veel interesse, maar ook het feit dat het om glasvezel gaat wekt belangstelling bij klanten. Glasvezel is vaak een essentieel onderdeel van het netwerk en wordt dus ook zo behandeld.

Klanten en uitvoerders vinden glasvezel vaak zo belangrijk dat het prioriteit krijgt boven andere werkzaamheden. Er wordt dus regelmatig voorrang gegeven aan glasvezelactiviteiten op projecten. Als het moet wordt ander werk er zelfs voor stilgelegd, geeft onze specialist Sven aan. Hierdoor kan er in een schone en rustige omgeving worden gewerkt.

De vraag “wanneer is het af?” wordt zelden gesteld aan onze werknemers. Er zal eerder gevraagd worden of er nog iets nodig is. Het werk van een glasvezelmonteur wordt gewaardeerd en dat merken we.

Verschillende bestemmingen

Als je aan onze glasvezelspecialisten vraagt wat het werk zo uniek maakt, is het antwoord: de plekken waar je komt. Het glasvezelwerk is veelzijdig en de klusjes duren relatief niet lang. Hierdoor komen ze op veel verschillende locaties. Dit maakt het werk volgens hen nog leuker.

Als glasvezelmonteur sta je niet alleen op de bouw. Zo wordt er ook veel gewerkt op industriële terreinen zoals AVR, Exxon Mobil en Tata Steel. Naast de industrie komen onze monteurs ook op plekken waar je niet vaak zou komen met de meeste andere beroepen. Hierbij kun je denken aan verschillende paleizen, de Tweede Kamer en het Rijksmuseum.

Elk nieuw project voelt voor de monteurs weer als een nieuwe uitdaging maar ook een beetje als een dagje uit. Op elke klus valt er weer wat nieuws te zien en te beleven, en als dat niet zo is wordt het wel interessant gemaakt door het glasvezelwerk.

Onze ervaring als glasvezelbedrijf in de industrie

Onze ervaring als glasvezelbedrijf in de industrie

De Essentiële Rol van Glasvezel in de Energietransitie: Een Verbinding naar een Duurzame Toekomst

De Essentiële Rol van Glasvezel in de Energietransitie: Een Verbinding naar een Duurzame Toekomst

Cursus glasvezel in de praktijk

Cursus glasvezel in de praktijk