Werkzaamheden

Glasvezelnetwerken aanleggen en meten

In de wereld van de glasvezelnetwerken ligt onze primaire focus op de industrie, waar betrouwbare connectiviteit van het grootste belang is. Als toonaangevende experts in de glasvezelindustrie begrijpen we de complexe eisen en de noodzaak van hoogwaardige netwerken voor industriële toepassingen.

Onze jarenlange ervaring in de glasvezelindustrie heeft ons in staat gesteld een expertise op te bouwen in het ontwerpen, installeren en onderhouden van glasvezelnetwerken die aan de strenge normen van de industrie voldoen.

Hoewel onze focus in de industrie ligt, hebben we ook uitgebreide ervaring in andere sectoren. We begrijpen dat elk project uniek is, en we passen onze kennis en vaardigheden aan om aan uw specifieke vereisten te voldoen. Daarbij beschikken we eveneens over de expertise om complete dataprojecten te realiseren.

Werkzaamheden waarin wij uitblinken:

Het fusielassen van glasvezel

Het blazen van glasvezelkabel, microduct en EPFU vezels

OTDR/demping meten en rapporteren

Connectoren afmonteren

Glasvezelstoringen oplossen

Met behulp van geavanceerde OTDR-apparatuur voeren we nauwkeurige metingen uit om de exacte locatie van een glasvezelstoring te bepalen. Dit stelt ons in staat om snel en effectief te diagnosticeren wat er mis is met uw glasvezelnetwerk.

Ons team voert diepgaande foutanalyses uit om de oorzaak van de storing te achterhalen. Of het nu gaat om fysieke schade aan de vezel, problemen met connectoren, of andere technische kwesties, we sporen het op en bieden effectieve oplossingen.

Nadat we de aard van de storing hebben vastgesteld, gaan we over tot herstelwerkzaamheden. Dit kan het vervangen van beschadigde vezels, connectoren of andere componenten omvatten. We zorgen ervoor dat alle reparaties voldoen aan de hoogste normen voor betrouwbaarheid. Uiteraard ontvangt u een OTDR-meetrapport nadat we de nieuwe verbinding hebben gemeten.

Advies en trainingen

Ons team van ervaren glasvezelspecialisten staat paraat om u te adviseren bij alle aspecten van glasvezel. Of u nu overweegt om een glasvezelnetwerk te installeren of uw huidige infrastructuur wilt upgraden, wij denken graag mee in de ontwerpfase. We analyseren uw specifieke behoeften en bieden op maat gemaakte adviezen om ervoor te zorgen dat u de juiste keuzes maakt voor uw project.

Daarbij geven wij ook trainingen om uw kennis over glasvezel te vergroten. Onze trainingen omvatten zowel theoretische kennis als praktische hands-on ervaring, zodat u vertrouwen kunt opbouwen in het werken met glasvezel.

Is jouw bedrijf toe aan een betrouwbaar netwerk?