Glasvezel voor transformatorstation TenneT Wijk aan Zee

In opdracht van Croonwolter&dros hebben wij alle glasvezelwerkzaamheden op het nieuwe transformatorstation van TenneT mogen uitvoeren. Op dit station in Wijk aan Zee komt de stroom binnen vanuit de windparken op zee: Hollandse Kust Noord, West Alpha en West Beta. In totaal komt hier ongeveer 2.100 megawatt samen, dit maakt het het grootste transformatorstation van Nederland.

TenneT is netbeheerder van Nederland en draagt vol bij aan de energietransitie en een toekomst met schone energie. Doordat de stroom opgewekt wordt door wind is het van belang dat er innovatieve systemen zijn die zo efficiënt mogelijk om kunnen gaan met de opslag van de energie, hierin speelt glasvezel een erg belangrijke rol.

De glasvezelwerkzaamheden voor dit project bestonden uit het blazen, lassen, meten en patchen van duizenden glasvezelverbindingen. In totaal hebben we meer dan 25 kilometer aan glasvezelkabels geleverd en geblazen, en meer dan 23.000 vezels afgemonteerd en OTDR gemeten. Uiteraard hebben we de metingen mooi verwerkt in een OTDR-meetrapportage aangepast aan de wensen van TenneT.

Naast het aanleggen, afmonteren en OTDR meten, mochten we ook de glasvezelverbindingen patchen over heel het transformatorstation. En naast deze glasvezelbekabeling hebben we ook een aantal koperverbindingen mogen maken. Het project heeft meer dan een jaar geduurd en we kijken met een positief gevoel terug op dit mooie project!

{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"true","rtl":"false"}