Glasvezel voor Testlab van Alliander

In opdracht van Alliander hebben we recentelijk de glasvezelkasten in het Testlab in Duiven aangepakt met behulp van de nieuwste glasvezelinnovaties. Het energienet in Nederland staat voor aanzienlijke uitdagingen in de toekomst. Samen met toegewijde partners zoals Alliander ontwikkelen we slimme en flexibele oplossingen om de energie-infrastructuur toekomstbestendig te maken.

Door connectoren te gebruiken die wij met onze state-of-the-art fusielasmachines direct op de kabel lassen, kunnen wij glasvezelverbindingen snel aanpassen en ombouwen naar andere type glasvezelaansluitingen. Dit bespaart een hoop kosten zoals het installeren van nieuwe bekabeling.

In dit project hebben we totaal 217 verbindingen aangepast van ST connectoren naar LC connectoren. Het ging hier om multimode OM1 kabels, een wat oudere vezel. Omdat het om korte afstanden gaat, is de OM1 vezel nog steeds goed geschikt om hoge snelheden aan te kunnen. Door de korte afstand van 10 meter zouden we zelfs een datasnelheid van 10Gb kunnen laten werken.

Na de installatie testen wij de glasvezelverbindingen, de OTDR wordt gebruikt om het glasvezel te meten en de power meting wordt gebruikt om het signaal van de actieve apparatuur te meten. Hieruit komt een meetrapportage met alle testeisen en testresultaten. Doordat wij ook de actieve apparatuur meten met een powermeting, kunnen wij ook uitsluiten welke actieve apparaten minder goed werken of defect zijn.

{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"true","rtl":"false"}