Glasvezel connectoren monteren bij Qirion

Voor onze klant Qirion hebben wij een aantal onderstations mogen aanpassen op het gebied van glasvezel. Om het netwerk nog betrouwbaarder en sneller te maken heeft Qirion de switches vervangen.

Hierdoor moest de bestaande bekabeling aangepast worden van ST naar LC connectoren.

Door de aanpassing van connector kan de klant rechtstreeks op zijn vernieuwde switches patchen zonder extra koppelingen ertussen te plaatsen. Dit scheelt in kosten en de kwaliteit van de verbindingen worden gewaarborgd.

Glasvezelkabels zijn vrij  en hebben een lange levensduur. Bij de connectoren ligt dit anders. De connectoroppervlaktes raken na intensief gebruik beschadigd en kunnen storingen in het netwerk veroorzaken. Daarom is het belangrijk om de vezels goed schoon te houden. Meer tips in ons blog: 8 tips om storingen te voorkomen.

Bij het aanzetten van de nieuwe connectoren wordt gebruik gemaakt van een videoscope om te kijken of de oppervlaktes voldoen aan de eisen. Een onderstation moet altijd blijven draaien en er mag geen uitval plaats vinden. Hierdoor is een betrouwbaar glasvezelnetwerk een must.

{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"true","rtl":"false"}