Data en glas voor het nieuwe DOOR gebouw

2020-2021
DOOR Maasdijk

Samen met DAEL Data & Electro mocht OpticalConnect het gehele nieuwe pand van DOOR voorzien van data- en glasvezelverbindingen. In het pand bevinden zich zowel productielijnen als kantoorruimtes, de oppervlakte van het pand bestaat in totaal uit 34.000 m², 32.000 m² aan productieruimte en 2000 m² aan kantoorruimte.

Voor de data verbindingen in de kantoorruimtes is er Cat6 U/UTP kabel gebruikt. Deze databekabeling is voor het grootste gedeelte onder de grond via pijpjes naar de werkplekken gebracht en vervolgens afgemonteerd in de wand, vloerpotjes en zuilen. Ook zijn de kantoorruimtes voorzien van access points.

In de productieruimtes zijn alle productielijnen voorzien van data, hierbij is er gekozen voor Cat6 U/FTP kabel om de aders te beschermen tegen elektromagnetische interferentie. In totaal zijn er ongeveer 25 productielijnen voorzien van twisted pair bekabeling. Elke productielijn heeft een eigen patchkast gekregen. Daarnaast zijn er twee patchkasten geplaatst met daarin 2 backbone datakabels naar elke lijn.

Voor in het pand hebben wij twee grote patchkasten geleverd voor in de MER en in totaal 14 IP54 patchkasten over het gehele pand (exclusief de kasten van de productielijnen), deze kasten zijn goed bestand tegen vochtige ruimtes. Voor de glasvezelbekabeling is er een 6-vezelige OM3 kabel gebruikt om de kasten te voeden vanuit de MER.

Naast de kantoren en productielijnen zijn er ook data aansluitingen gemaakt voor de camera’s, access points, en kaartlezers verspreid over het gehele pand. In totaal zijn er 932 data aansluitingen door OpticalConnect gemaakt en zijn er 11 patchkasten voorzien van glasvezel.