8 tips om storingen in een glasvezelnetwerk te voorkomen
15-01-2019
glasvezel lassen
Jaloers op de glasvezelmonteur
17-12-2019

OpticalConnect Fiber Optic Specialists B.V. bestaat dit jaar 25 jaar! Reden genoeg dus om eens te kijken naar alles wat we de afgelopen jaren hebben meegemaakt. En we kunnen vast verklappen: dat is genoeg om heel trots op te zijn!

Het ontstaan van OpticalConnect

OpticalConnect komt voort uit een langdurige vriendschap tussen Raymond Botse en Eric Beijleveldt. De vriendschap gaat terug naar 1977 en heeft de basis gelegd voor hoe OpticalConnect is: verschillende karakters, openheid, eerlijkheid en een passie voor sport – Raymond als basketballer en Eric als taekwondo-ka. 

Na het afronden van de havo ging Raymond als professioneel basketballer aan de slag. Hij presteerde op zowel nationaal als internationaal tot zijn 32e op de hoogste niveaus. 

Eric gaat daarentegen na het behalen van zijn LTS diploma aan de slag via uitzendbureaus. Hij pakt alles aan wat op zijn pad komt, van schoonmaker tot pomprevisie-monteur. Zijn motto “als je iets wil bereiken, moet je ervoor knokken” komt tot recht bij de vechtsport taekwondo. Door de jaren heen heeft hij verschillende titels weten te behalen en is hij kampioen geworden in West-, Midden- en Zuid-Nederland. Ook heeft Eric de Nederlandse kampioen weten te verslaan. Ook buiten de sport kennen familie en vrienden Eric om het knokken voor zakelijke en privé doelen.

Groeien, groeien, groeien

Eric besefte al snel dat je met kennis meer bereikt. Daarom volgde hij in de avond een MTS opleiding Werktuigbouw. Na het behalen van zijn diploma doorloopt hij de militaire dienst en behaalt hij enkele certificaten HTO-informatica. Na zijn diensttijd komt Eric al vrij snel in een technische commerciële functie terecht. Hier groeit hij door tot product marketing manager bij ’s werelds grootste distributeur in de ICT-infrastructuur beveiligings- en netwerkapparatuur. 

In 1992 kregen Eric en Raymond het idee om een eigen bedrijf op te zetten. Het doorzettingsvermogen van beide mannen en de eerlijke en open relatie zorgen ervoor dat de vrienden het vertrouwen hebben om deze stap te nemen. 

In januari 1992 werd het bedrijf als eenmanszaak geregistreerd en in 1994 als VOF. In 1998 besloten de vrienden als besloten vennootschap verder te gaan.

Na een tijd besloot Raymond toch zijn sportdroom achterna te gaan. Hij verliet OpticalConnect en ging onder andere als coach aan de slag bij het Rotterdams basketbalteam. Ook werkte hij als personal trainer. Uiteindelijk verhuisde Raymond naar Amerika, waar hij trouwde. Of het verlaten van het bedrijf de relatie tussen Raymond en Eric heeft geschaad? Zeker niet! Tot op de dag van vandaag zijn ze ‘soulmates’.

Vallen en opstaan

Het leven van een ondernemer gaat niet altijd over rozen. In 2001 ging OpticalConnect voor korte duur een joint venture aan met een bedrijf in Engeland. In 2002 strandde dit helaas. 

Daarna bracht OpticalConnect diverse activiteiten onder bij WesTrade Optical BV. Na 10 jaar hield dit bedrijf op te bestaan mede door de economische crisis.

Zwarte bladzijden, maar Eric zat niet bij de pakken neer. Eric ging zich geheel zelfstandig richten op het voortbestaan van de originele BV. Uneto VNI (tegenwoordig Techniek Nederland) hielp Eric om OpticalConnect weer op de rit te krijgen door Eric glasvezelsessies te laten verzorgen tijdens zogenaamde monteursdagen. 

Door de jaren heen wonnen Eric en OpticalConnect veel vertrouwen van relaties. Door hard te knokken werd OpticalConnect weer een succesvol bedrijf, zonder financiële steun van de bank of derden.

Samen sta je sterk  

De laatste 5 jaar heeft OpticalConnect met winst kunnen afsluiten. Inmiddels zijn wij met veel trots doorgegroeid tot een bedrijf met zeven medewerkers, met het karakter van een echt familiebedrijf. Judith, de vrouw van Eric, werkt als administratief medewerkster. Zoon Gino springt als werkstudent HBO voltijd projectmatig bij. Zoon Randy functioneert naast zijn HBO deeltijd studie als voltijd medewerker en rechterhand van zijn vader. 

En niet te vergeten werken de monteurs Sven, Haysam, Jelle en Joey trouw mee. Iedere dag staan ze open om iets te leren en staan ze klaar voor onze klanten en relaties om hen te helpen bij vragen en projecten! Stuk voor stuk toppers, waar wij onwijs trots op zijn.

Trots naar de toekomst

Na verloop van tijd hebben wij honderdduizenden glasvezelverbindingen gerealiseerd in verschillende markten. We hebben mogen werken voor onder andere paleizen, tunnels, afvalverwerkingsbedrijven, dataruimtes van Rijkswaterstaat, kassenbouw, laboratoria… Ook luxe woningen, ziekenhuizen en ministeries vertrouwen ons hun glasvezelaansluitingen (en koperbekabeling!) toe. 

We zijn er trots op dat wij één van de twee Panduit gecertificeerde bedrijven in Nederland zijn voor “Industrial Automation”. Dit geeft onze klanten de garantie dat wij langdurige garantie kunnen bieden in zware industriële automatiseringsomgevingen. Wij kunnen 25 jaar garantie bieden op glasvezel- en datanetwerken voor verschillende fabrikanten als Datwyler, Excel en Panduit. 

Al met al genoeg om trots op te zijn! We kijken onwijs uit naar de volgende 25 jaar OpticalConnect. En de 25 jaar daarna, en daarna, en daarna….

Comments are closed.