Ontdek de toekomstgerichtheid veiligheid kwaliteit van uw netwerk

Wilt u de kwaliteit van uw huidige netwerk laten meten? Dat kan met onze OpticalCheck. Tijdens een uitgebreide controle evalueren we de kwaliteit, de toekomstgerichtheid en veiligheid van uw netwerk.

glasvezel otdr meten

Waarom de OpticalCheck?

De OpticalCheck gaat verder dan een regulier meetrapport. We kijken niet alleen naar één bepaald deel, maar evalueren uw gehele netwerk en alles wat daarbij komt kijken. We kijken naar wat er verbeterd kan worden en denken met u mee. De OpticalCheck is voor u als klant gemakkelijk te begrijpen, omdat we de uitkomsten duidelijk rapporteren op basis van kwaliteit, toekomstgerichtheid en veiligheid.

Kwaliteit

Om de kwaliteit van uw netwerk te beoordelen kijken we onder andere hoe storingsgevoelig uw netwerk is en wat de kans op downtime is. Dit doen we met behulp van meetapparatuur waarmee we de hoogte van de dempingen bepalen. Daarnaast controleren we de redundantie van de route en de kwaliteit van de connectoren volgens de IEC61300 norm. Hierbij denken wij met u mee hoe de kans op storingen en downtime geminimaliseerd kan worden.

Toekomstgerichtheid

De toekomstgerichtheid van uw netwerk bepalen we aan de hand van een aantal factoren. Zo wordt er beoordeeld hoe geschikt uw netwerk is voor nieuwe innovaties zoals Internet of Things, 5G en Smart Industry. Hiernaast kijken we naar de veroudering van uw netwerk over tijd en hoe dit tegen kan worden gegaan. Door de OpticalCheck wordt ook duidelijk of er genoeg ruimte is voor uitbreiding en op welke manieren er meer ruimte kan worden gecreëerd.

Veiligheid

Wij weten hoe belangrijk veiligheid is op de werkvloer, daarom zullen we deze veiligheid meenemen in onze OpticalCheck. Door middel van een snelle veiligheidscheck zullen wij uw netwerk en omgeving beoordelen op basis van zowel persoonlijke veiligheid als veiligheid van uw netwerk. Hierbij kun je denken aan de aarding van de patchkast, het potentiaal verschil van bekabeling tussen gebouwen en de brandveiligheid van de kabels volgens de CPR/NEN 8012 norm.

Neem gerust contact met ons op

Bent u geïnteresseerd of heeft u een vraag/opmerking? Wij gaan graag met u in gesprek om de mogelijkheden te bespreken en/of uw vragen te beantwoorden.

Contactinformatie