Glasvezel en data netwerken

OpticalConnect is specialist in het lassen, blazen en meten van glasvezel. Eén van de sterkste punten van OpticalConnect is het leveren van een kwaliteit die voldoet aan de verwachtingen van de klant. Als glasvezelspecialist gaan wij altijd voor de hoogste kwaliteit. Dit kunnen wij realiseren door gebruik te maken van de nieuwste apparatuur op het gebied van fusielasmachines, OTDR’s en meetapparatuur. Deze investeringen zorgen ervoor dat OpticalConnect betrouwbare netwerken kan opleveren voor al haar klanten.

Onze werkzaamheden bestaan uit het leggen van kabels, het lassen van glasvezel, het afmonteren van koperkabels en het meten van de glasvezel- en dataverbindingen. Na afronding van deze werkzaamheden stellen wij een meetrapportage op. Hierin staat hoe het netwerk is opgebouwd en welke connectoren en type kabel er is gebruikt. Daarnaast doet OpticalConnect altijd een FiberCheck. Hiermee beoordelen wij het netwerk en kunnen wij eventuele aanvullende aanbevelingen doen. In het meetrapport vindt u ook de OTDR metingen.

Terreinbekabeling

Wilt u zekerheid voor de toekomst en de mogelijkheid om naar meer bandbreedte uit te breiden? Als glasvezelspecialist heeft OpticalConnect diverse oplossingen. Van gestuurde boringen in combinatie met het blazen van glasvezelkabels in buis tot het aanleggen van multiduct, een speciale beschermbuis waar we in de toekomst meer vezels bij kunnen blazen. Onze expertise omvat alles op het gebied van glasvezel- en kopernetwerken!

Op veel terreinen is het niet ideaal om glasvezelkabels bloot in de grond te leggen. Daarom maken wij gebruik van een speciale HDPE-beschermbuis, die erg stevig is en lang mee gaat, waardoor uw glasvezelnetwerk zowel ondergronds als bovengronds een stuk veiliger ligt. Met een blaasapparaat kunnen we de kabels ook over langere afstanden door de buis blazen.

Door het aanleggen van een Blown Fiber systeem bent u zeker van genoeg glasvezelcapaciteit in de toekomst. Dit systeem kan verder worden gekoppeld en is vooral populair op terreinen met veel gebouwen en aftakkingen. Doordat er in elke duct een bundel met vezels wordt geblazen, kan er in de toekomst makkelijk een vezel bij geblazen worden!

Dataruimtes en datacenters

Bekabelen & Service Datacenters:

OpticalConnect bekabelt gehele datacentra door middel van prefab kabels. Ook kunnen wij zorgen voor op maat gemaakte kabels en patchkabels voor zowel glasvezel als koper. Daarnaast is OpticalConnect een derde partij om prefab kabels te repareren, te meten en te beoordelen.

Advies en onderhoud:

Heeft u al lange tijd problemen met uw netwerk? OpticalConnect meet de verbinding en achterhaalt wat er aan de hand is. Door middel van een OTDR meting kan onze monteur direct zien waar het probleem ligt en wat voor acties er moeten worden genomen. Als dit niet genoeg is, kunnen wij uw gehele netwerk inventariseren en eventueel optimaliseren.

Het is belangrijk om uw glasvezelnetwerk regelmatig schoon te maken. Helaas zien we dat dit vaak niet gebeurt. Vuil kan zich hierdoor ophopen op de connectoren, ook als er dopjes op zitten. OpticalConnect kan als glasvezelspecialist maandelijkse of jaarlijkse controles uitvoeren. Zo bespaart u reparatiekosten en bent u goed op de hoogte van de status van het netwerk binnen uw bedrijf!