Veelgestelde vragen

Hoelang gaat een glasvezel/datanetwerk mee?

Je kan ervan uitgaan dat een goed onderhouden netwerk rond de 15 jaar mee kan gaan. Om een glasvezelnetwerk zo lang mogelijk te behouden is het regelmatig schoonmaken een must, zeker als er veel verandering zijn in het netwerk. Op de FiberCheck pagina lees je hier meer over!

Wat voor type glasvezelkabel moet ik bestellen?

Er zijn veel verschillende soorten kabels met andere kabeleigenschappen en type vezels. Zo heb je Singlemode en Multimode kabel die niet met elkaar kunnen worden gecombineerd. Wij kunnen meedenken en adviseren wat voor type kabel er moet worden gebruikt en aan welke normen de kabel moet voldoen, denk hierbij aan de CPR-normering. Eventueel kan er een projectopname worden gedaan voor de juiste keuzes en lengte bepalingen.

Krijg ik een certificaat/garantie bij oplevering van een project?

Wij leveren onze projecten standaard op met een meetrapportage en een FiberCheck. Hierin staan de resultaten en aanbevelingen van het afgeronde project. De metingen in de rapportage voldoen aan de algemeen geldende eisen, normen en standaardwaarden. Het meetrapport dient als certificaat voor het opgeleverde glasvezelsysteem en wordt gebruikt als referentie voor de toekomst. Als er toch problemen zijn met de bekabeling komen wij zo snel mogelijk langs om het probleem op te lossen.

Kunnen jullie snel storingen oplossen?

OpticalConnect staat er om bekend snel en flexibel te kunnen handelen. Er wordt geprobeerd om zo snel mogelijk tot een oplossing te komen bij spoed en storingsklussen. Door gebruik te maken van een OTDR kunnen storingen snel worden achterhaald en worden opgelost.

Wat zijn de belangrijkste tips om een glasvezelstoring te voorkomen?

De belangrijkste tip is het schoonhouden van je glasvezelnetwerk. Vaak wordt bij het patchen al vergeten om de patchkabels schoon te maken. Lees hier meer over in ons blog.

Hebben OpticalConnect en haar medewerkers een VCA diploma?

Ja, OpticalConnect is VCA* erkend en al haar medewerkers hebben een VCA diploma. Ook hebben onze leidinggevende monteurs een BHV en een VCA vol diploma.

Wat zijn de werkzaamheden van OpticalConnect?

De werkzaamheden van OpticalConnect bestaan uit het leveren, installeren en het meten van glasvezel en kopernetwerken. Daarnaast is OpticalConnect in het bezit van een blaasapparatuur om kabels en microkabels te blazen. Bent u benieuwd naar het werk van een glasvezelmonteur, lees de blog.